Metaverse: een reële beleggingsoptie of niet?

Het nieuwe virtuele platform Metaverse organiseert al evenementen zoals een modeweek en concerten van beroemde muzikanten. Volgens Jack Neele, fondsmanager bij Robeco, is deze technologische innovatie potentieel belangrijk, zozeer zelfs dat meerdere grote bedrijven er nu al in investeren. Maar het project staat nog dusdanig in de kinderschoenen dat het erg moeilijk te doorgronden is.

Valerio Baselli 01 april, 2022 | 12:16
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Een van de nieuwe woorden die het grote publiek de afgelopen maanden heeft geleerd, is zonder meer Metaverse. Vooral sinds Facebook de naam van het moederbedrijf heeft gewijzigd in Meta (FB). Een recente advertentie luidde: 'The Metaverse komt eraan en het is groter dan je denkt.' Is dat echt zo? En wat is de Metaverse nu eigenlijk?

Morningstar's Valerio Baselli spreekt erover met Jack Neele, portefeuillemanager van het Robeco Global Consumer Trends Equities fonds. Hoe bereiden vermogensbeheerders zich voor op deze nieuwe wereld? Wordt beleggen in de Metaverse een specifiek beleggingsthema? En wat zijn in dit stadium de grootste risico's? Bekijk de video.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Valerio Baselli

Valerio Baselli  è Giornalista di Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten