10 aandelen met een aantrekkelijk en houdbaar dividend

Voor veel beleggers is dividend, ofwel een regelmatig inkomen, een belangrijk aspect van hun beleggingsportefeuille. Voor hen is een hoog en houdbaar dividend een belangrijke factor bij het selecteren van beleggingen. Daarom zet Morningstar tien aandelen op een rij met een dividend dat aantrekkelijk hoog is en tevens houdbaar voor de langere termijn.

24 februari, 2020 | 11:02
Facebook Twitter LinkedIn

Deze 10 aandelen hebben een dividendrendement dat hoger is dan dat van benchmark MSCI World Dividend Growth Index, een goed hanteerbaar schuldniveau en sterke merken die pricing power mogelijk maken. Onderstaande tabel geeft de 10 aandelen weer met hun dividendrendement, sterrenrating en Economic Moat rating:

 

Dividend evenlodedivstable

 

Unilever

Deze gigant in consumentengoederen prijkt met regelmaat aan de top van lijstjes met dividenduitkeerders. Het dividendrendement is interessant met momenteel 3,1%. Bovendien is het over 2019 gegroeid met 6,3%. 

De aandelenanalisten van Morningstar zijn positief over Unilever. Het aandeel heeft een Wide Moat rating aangezien het een sterk concurrentievoordeel heeft door de kracht van zijn supply chain. De leveringsketen en efficiënt en kostenbewust ingericht, en dat komt de omzet- en winstgroei ten goede. Volgens Morningstar is het aandeel Unilever momenteel ondergewaardeerd.

 

RELX

Uitgever RELX, vroeger bekend onder de naam Elsevier, heeft zijn dividend over 2019 met 8% laten groeien en het dividendrendement is momenteel 2,3%. Volgens Morningstar-analist Michael Field heeft RELX een Narrow Moat rating vanwege de voorsprong op concurrenten, mede door de transitie van print naar online database producten. Daardoor zal het bedrijf ook in de toekomst goed kunnen blijven presteren, verwacht Field.

 

Lees meer over aandelen:

- Effect corona-virus op de luxe-goederen sector

- Zo verlagen de oliereuzen hun uitstoot

- Online retailing: Ocado laat zien hoe het moet

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

 

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings