Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor november.

Robert van den Oever 08 november, 2019 | 8:58
Facebook Twitter LinkedIn

De Europe Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. Voor wie dit maandelijks terugkerende item al langer volgt, voorheen heette het de Europe Core Pick List, maar sinds afgelopen juli maken ook mid-cap aandelen deel uit van de selectie, naast de vertrouwde large-caps. De lijst bestrijkt de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index.

De lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Europe Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen verdeeld over een aantal sectoren.

De Morningstar European Market Large-Mid Cap Index steeg in oktober met 1,05% en sloot de maand af op een stand van 2.753,25. De markt lijkt fair gewaardeerd gezien de koers/Fair Value ratio van actief gevolgde aandelen uit de Morningstar Europe Market Large-Mid Cap Index die gemiddeld op 98% staat, gelijk aan het niveau van eind september.

Op relatieve basis is technologie de duurste sector en die noteert op 109%, dus boven de gemiddelde Fair Value. De grootste korting is er bij de sector energie die op 79% van zijn Fair Value noteert.

Kijken we naar de Europe Large-Mid Cap Pick List, dan noteert die per ultimo oktober op gemiddeld 69% van de Fair Value. Defensieve consumentengoederen is de goedkoopste sector op 44% van de Fair Value.

De nieuwkomers
Nieuw op de lijst zijn de volgende aandelen:

Publicis Group
Publicis werkt efficiënter dan zijn concurrenten, hetgeen wordt weerspiegeld in de hogere operationele marges, zowel in opgaande als neergaande markten. De overname van Sapient vergroot de betrokkenheid bij snelgroeiende digitale reclame en programmatische media. Hoewel de advertentiewereld snel verandert, zal er altijd een grote markt blijven voor ontwikkelen en distribueren van reclame naar consumenten wereldwijd.

Hugo Boss
Het merk Hugo Boss is een van de toonaangevende en bekendste herenmodemerken en heeft zo'n 10% van de markt voor designer herenkleding in handen volgens de calculaties van Morningstar. Met meer dan 100 winkels in China is het merk goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar premium pakken naarmate er meer mensen in sectorn zoals financiële dienstverlening werkzaam zijn. Problemen met de kwaliteit van online diensten aan de consument zijn opgelost en dat zal de online omzet opstuwen.

Anheuser-Busch InBev
De wereldwijde schaalgrootte en distributiekracht van AB InBev zijn ongekend. Het is de toonaangevende bierbrouwer wereldwijd en 18 van zijn topmerken halen een jaaromzet van minstens 1 miljard dollar. Het concern heeft een belang van 62% genomen in Ambev dat een dominant marktaandeel heeft in belangrijke markten zoals Brazilië, Argentinië en Canada. AB InBev heeft bepalende marktaandelen op zijn thuismarkten de Verenigde Staten, België en Oekranie. De overnames worden efficiënt geïntegreerd omdat het bedrijf actief werk maakt van het behalen van synergievoordelen. Zo zal de overname van SABMiller voor 3,2 miljard dollar aan synergievoordelen gaan zorgen.

UBS
UBS is de onbetwiste wereldwijde leider in vermogensbeheer. Het was zijn concurrenten vóór met het heroriënteren van de actviteiten met de nadruk op de kennis van vermogensbeheer. Het segment van ultra-rijke klanten waar UBS het van moet hebben groeit en is trouw, want de persoonlijke dienstverlening is niet makkelijk in te wisselen voor die van een concurrent, zo er al concurrenten zijn die UBS op dit punt matchen. De Amerikaanse tak blijft nog wat achter in winstgevendheid, maar als de bank dat weet op te lossen, dan kan dat leiden tot een aanmerkelijke verbetering voor de hele groep.

Thales
Sterke uitvoering onder een nieuw management zorgt voor verbetering van de winstgevendieheid van de transportdivisie. Thales heeft zich van een dominante positie verzekerd in de luchtvaart. De hoge afleveraantallen van nieuwe vliegtuigen stuwt de omzet en winst van het bedrijf. Een verbeterde outlook voor volwassen markten en kansen in opkomende markten ondersteunen Thales' activiteiten in defensie en veiligheid.

 

De afvallers
Hieronder volgt een overzicht van de aandelen die per november van de lijst zijn verdwenen:

Europe nov afvallers

 

De volledige lijst
Bekijk hier de volledige Europe Large-Mid Cap Pick List voor november:

Europe nov 1

Europe nov 2

 

Lees meer over aandelen:

Engie en EDF bieden meeste opwaarts potentieel in energiesector

Asos en Farfetch: twee ondergewaardeerde mode-retailers

- Philips verrast met winstwaarschuwing door handelsoorlog

- Dit zijn de beste dividendaandelen volgens de Ultimate Stock Pickers

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings