Mifid II: wat staat ons te wachten?

De invoering van Mifid II nadert snel. Het is een belangrijke stap voor beleggers en aanbieders van beleggingsproducten: meer transparantie en lagere kosten. Morningstar geeft inzicht in de nieuwe regels en ook in de mogelijkheden van de Morningstar Tools die u kunnen helpen bij het werken met Mifid II.

Robert van den Oever 27 juni, 2017 | 10:05
Facebook Twitter LinkedIn

Het pakket met regelgeving dat per 1 januari 2018 van kracht wordt, heet voluit Markets in Financial Instruments Directive. Het is de nieuwe leidraad voor de financiële sector na een periode die gekenmerkt werd door belangentegenstellingen. De regels van Mifid II zijn bedoeld om beleggers beter te beschermen, meer transparantie te brengen en productstandaardisatie en stabiliteit in de markt te bevorderen.

Morningstar helpt u bij het omgaan met de veranderingen die de nieuwe regels van Mifid II met zich meebrengen met tools en toepassingen in onze datasystemen. Connor Sloman, head of client solutions bij Morningstar, geeft een overzicht van de veranderingen die beleggers, adviseurs, productaanbieders en -distributeurs te wachten staan.

Voor vermogensbeheerders en aanbieders van beleggingsproducten dat ze nog meer op de kosten en op transparantie moeten letten. Het losmaken van de kosten voor research uit het pakket aan dienstverlening moet voorkomen dat vermogensbeheerders research als een gratis extraatje krijgen bij de commissie die ze betalen voor bemiddelings- en investment banking diensten zoals effectenhandel.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid