Saai, dacht het niet!

Het is ongekend hoe spannend een week voor een fondsanalist kan zijn.

San Lie 03 september, 2015 | 9:45
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen zelf lijken een baken van rust te zijn voor beleggers met een lange adem, die zich niet snel door het korte termijn sentiment laten gek maken. Achter de schermen gebeurt echter heel veel, en dan heb ik het niet eens over de dagelijkse hectiek waar een fondsmanager zelf mee te maken heeft in deze turbulente tijden.

Delta Lloyd Asset Management
Zoals u via onze website en in de media heeft kunnen volgen, hebben we de afgelopen maanden onze handen vol gehad aan alle ontwikkelingen bij Delta Lloyd Asset Management. Na het vertrek van Alex Otto begin 2014, en de daaropvolgende news flow, komt dit fondshuis toch wel wekelijks tijdens ons werkoverleg ter sprake. Daarnaast hebben wij geregeld contact met het fondshuis over de zaken, waarover u de afgelopen maanden in de media hebt kunnen lezen.

BNP Paribas Investment Partners
Een ander fondshuis waar we de afgelopen tijd meer dan gemiddeld contact mee hebben gehad is BNP Paribas Investment Partners. Ook daar gebeurt momenteel een en ander. Neem nu de veranderingen bij Obam, de veranderingen in eigendomsstructuur bij Parvest Equity Russia, waardoor wij het fonds Under Review plaatsten, en het eerder deze week aangekondigde vertrek van Wouter Weijand, wat ook tot gevolg had dat wij de betrokken fondsen Under Review plaatsten.

Ook bij BNP Paribas geldt dat de lijntjes naar ons toe kort zijn en dat men zoveel mogelijk openheid van zaken geeft. Zo hebben wij de afgelopen dagen met de relevante mensen in Sint Petersburg, Hong Kong, Parijs en Londen kunnen praten over de achterliggende redenen van de genoemde veranderingen, de impact en hun visie op de toekomst van deze fondsen.

Ik ben benieuwd wat komende week ons brengen gaat.

San Lie
Head of Research Morningstar Benelux

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten