Belgische aandelen

Morningstar onderzoekt niet alleen beleggingsfondsen, maar ook aandelen waaronder 8 Belgische

03-11-10 | E-mail Artikel

De opbouw van een beleggingsportefeuille begint vaak dicht bij huis met aandelen van Belgische ondernemingen. Beleggers kennen de onderneming en het is toch gemakkelijker om goed geïnformeerd te raken over Nederlandse dan over buitenlandse ondernemingen.
De Belgische beurs en zijn graadmeter BEL20 zijn wat eenzijdig samengesteld. Zo zijn er veel financiële, maar nauwelijks technologieaandelen. Daarentegen zijn sommige Belgische ondernemingen erg internationaal georiënteerd en hebben beleggers in Belgische aandelen indirect ook blootstelling aan bijvoorbeeld de Verenigde Staten en opkomende markten.

Aandelen
Morningstar volgt een aantal Belgische large caps. Lees de waardering van onderneming en aandeel: Anheuser-Busch InBev, Belgacom, Delhaize, Dexia. GBL, KBC, Solvay en UCB.

Delhaize staat op Morningstar's lijst van Beste aandelen.

Beleggingsfondsen
Beleggen in Belgische aandelen kan door het kopen van individuele aandelen of door te  beleggen in een fonds dat zich specifiek richt op Belgische aandelen (large cap, mid-cap en small-cap). In België zijn 20 van dergelijke beleggingsfondsen verkrijgbaar. 1 Daarvan heeft een kwalitatieve rating van Morningstar. Dat wil zeggen, dat onze analisten niet alleen naar prestaties in het verleden hebben gekeken (de sterrating) maar ook een prognose doen voor toekomstige rendementen. Petercam Equities Belgium heeft een Superior rating.

ETF
Beleggen in Belgische aandelen kan ook met een index tracker of ETF. Er is één ETF die  de BEL 20 volgt: Lyxor ETF BEL 20.

Handige hulpmiddelen
Zoek zelf (Belgische) aandelen met de Aandelen Quickrank.

Beleggingsfondsen in (Belgische) aandelen zijn te vinden met Fonds Screener.

ETFs zijn te selecteren met de ETF Screener.

Vergelijkbare artikelen
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde Links

Meest recente artikelen

Beleggingsfondsen

Aandelen

BELGISCHE AANDELENMorningstar verlaagt fair value Dexia
De fair value van de Belgische bank Dexia is verder verlaagd naar 1,50 euro per aandeel....
© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten