De nieuwste ratingwijzigingen door Morningstar's fondsanalisten

De fondsanalisten van Morningstar hebben weer beleggingsfondsen van een nieuwe Morningstar Analyst Rating voorzien en upgrades en downgrades doorgevoerd. Bekijk het overzicht van alle wijzigingen van de afgelopen week.

Robert van den Oever 04 september, 2019 | 8:34
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe ratings

 

M&G (Lux) Floating Rate High Yield - Bronze

Deze Luxemburgse variant van een al langer bestaand Brits fonds is bedoeld om beleggers buiten het Verenigd Koninkrijk van dienst te kunnen zijn in verband met de Brexit. M&G heeft dat met meer fondsen uit zijn assortiment gedaan.

Bij de Britse fondsvariant heeft beheerder James Tomlins goed gebruik gemaakt van het sterke obligatieteam van M&G om wereldwijde blootstelling aan high yield obligaties op te bouwen met een verwaarloosbare rente-looptijd. De prestaties van beide fondsvarianten zullen elkaar niet veel ontlopen, ook al kennen ze verschillende valuta. Daarom heeft Morningstar-analist Louise Babin er vertrouwen in dat deze nieuwe Luxemburgse fondsvariant dezelfde uitvoering van de beleggingsstrategie zal laten zien als de oudere Britse variant.

 

Downgrades

 

BlackRock Smaller Companies - van Gold naar Silver

Beheerder Mike Prentis, die een lange staat van dienst heeft, nam in juni 2019 afscheid van dit mandaat. Roland Arnold maakte vervolgens de stap van co-beheerder naar de rol van degene die de beslissingen neemt bij dit fonds. Arnold werkt al sinds 2006 samen met Prentis en hij heeft een formidabel track record van outperformance opgebouwd via de diverse small cap mandaten waar hij aan verbonden was.

Bovendien heeft BlackRock een historie van uitstekende prestaties met beleggingen in Britse kleinere bedrijven dankzij een collegiale aanpak van research die erop gericht is op duurzame groei te ontsluiten. Ondanks de wisseling van de wacht aan de top, blijft dit fonds een goede keus. Wel zorgt het vertrek van de zeer ervaren Prentis voor een lichte afname van het vertrouwen die toch groot genoeg is om de Morningstar Analyst omlaag te brengen van Gold naar Silver.

 

Lees meer:

- De nieuwe ratingwijzigingen van Morningstar - 13 t/m 26 augustus

- Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten