Twee nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben afgelopen week twee nieuwe fondsen voorzien van een Morningstar Analyst Rating. Bekijk hier welke twee dat zijn.

Robert van den Oever 24 oktober, 2018 | 9:05
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe ratings

BlackRock Global Funds USD High Yield - Bronze

Morningstar-fondsanalist Mara Dobrescu volgt vanaf nu het BlackRock Global Funds USD High Yield fonds met een Morningstar Analyst Rating van Bronze. De fondsbeheerders hebben laten zien dat ze in staat zijn om het onderscheidend vermogen van het fonds in de loop der tijd vast te houden. Ze weten daarbij het uitgebreide instrumentarium dat hen ten dienste staat ten volle te benutten in verschillende marktomstandigheden.

In plaats van te mikken op de 'sweet spot' in het credit-kwaliteit spectrum, zetten de beheerders hun flexibele aanpak in; ze worden voorzichtiger wanneer risicovollere obligaties magere resultaten opleveren en ze durven meer wanneer het nemen van risico loont.

De kosten van het fonds zijn afgelopen jaar gedaald, en dat is een stap in de goede richting, hoewel het fonds nog niet goedkoop genoeg is om een voorsprong te nemen op zijn concurrenten.

 

AQR Global Risk Parity - Neutral

Het AQR Global Risk Parity fonds krijgt van Morningstar-fondsanalist Matias Möttölä een Morningstar Analyst Rating van Neutral. Het fonds wordt bestierd door een capabel team, maar de strategie mist een duidelijk en houdbaar onderscheidend karakter ten opzichte van concurrenten.

Risk-parity fondsen proberen vermogen zodanig te alloceren dat iedere vermogenscategorie binnen een portefeuille op gelijke wijze bijdraagt aan het risicoprofiel van een fonds. De risicowegingen van het fonds zijn gelijkgewogen tussen wereldwijde aandelen, ontwikkelde markten nominale staatsobligaties en inflatiebescherming (grondstoffen en inflatie-linked obligaties) zonder tactische gedachte erachter.

Het gedifferentieerde rendementspatroon van het fonds maakt het tot een aantrekkelijke optie om een traditionele portefeuille te diversifiëren. Ook helpen de lage kosten mee. Toch moeten beleggers voorbereid zijn op mogelijke lange periodes van onderprestatie in vergelijking met traditionele allocaties.

 

Lees meer: 

Fondsen met een ratingwijziging in de periode 8 t/m 14 oktober 2018

Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings