bearbullIndexconcentratie lijkt op 1999: is dat gevaarlijk?
De groeiende invloed van technologie mega-caps op de rendementen van indexen maskeert de prestaties van de andere index-componenten die zich benedengemiddeld ontwikkelen. De resultaten van indexen worden dus vooral gestuurd door een geconcentreerde groep specifieke aandelen. Dat is een situatie die sterk lijkt op die van 1999 en nu voor het eerst sindsdien weer opduikt. Hoe gevaarlijk is dat?
BarometerMarktbarometer mei: groei loopt uit op waarde
De Morningstar Style Box oogt nogal bleekjes over mei. Lichte verliezen in de meeste van de negen stijlsegmenten en twee niptje winstjes aan de groei-zijde. De waarde-stijl leverde in ten opzichte van groei. Dit is Morningstar's Marktbarometer over mei.
Ford car on display in 2021Wereldwijde dividendgroei van 5% verwacht voor 2023
Het kwartaalrapport van fondshuis Janus Henderson over wereldwijde dividenden is voorzichtig optimistisch over de vooruitzichten voor dividendgroei in 2023. Het eerste kwartaal van dit jaar was al veelbelovend, met name dankzij grote Amerikaanse bedrijven.

Best Ideas

Tools

Aandelen Screener
Deze screener is ontwikkeld als startpunt voor onze toonaangevende database van wereldwijde beleggingen.
Wereldwijde Markt Barometer
We maken gebruik van onze onafhankelijke research om nieuwe indices te vormen en uitkomsten te genereren die beleggers waarderen.
Heatmap
Biedt een snelle blik op de intraday en historische marktdata om de Nederlandse markt te analyseren.
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten