ETFs met hoogste en laagste rendement

ETFs met hoogste en laagste rendement in de periode 23-27 april. Aardgas zat na weken weer eens in de lift.

Lee Davidson 03 mei, 2012 | 12:19
Facebook Twitter LinkedIn

Exchange-traded products (ETPs) in gas voerden vorige week de lijst aan van de ETPs met de hoogste rendementen. De prijzen van aardgas stegen na nieuwe gegevens van de US Energy Information Administration (EIA) dat de grote gasproducenten hun productie hebben teruggeschaald met in totaal 0,8 procent in februari (ten opzichte van januari). Producenten als Chesapeake Energy, ConocoPhillips en Encana hebben zich verplicht minder gas uit de grond te halen na aanhoudende zorgen over de overproductie. De EIA schat dat de voorraad aardgas sinds vorig jaar met 56 procent is toegenomen en de hoeveelheid dreigde de Amerikaanse opslagcapaciteit te overtreffen. De laatste weken stond ETPs in gas in deze rubriek steevast bij de fondsen met het laagste rendement vanwege de overproductie en de daaraan verbonden lage gasprijs.

ETPs met het laagste rendement waren vorige week aan volatiliteit gelinkte producten. Dit type fondsen piekt als de markt in de toekomst volatiliteit verwacht (de 'angst' groter wordt) en kunnen een goed tegenwicht bieden aan langetermijnblootstelling aan aandelen. De bekendmaking vorige week van relatief soliede maar niet spectaculaire cijfers over de Amerikaanse economie zorgde voor een koersdaling van deze fear-trackers omdat verwachtingen van volatiliteit op de aandelenmarkt wegebden.

In onderstaande tabel staan de details van de ETPs met het hoogste en laagste rendement in de periode 23 tot en met 27 april:






Bezoek ook Morningstar's ETF Center met artikelen over ontwikkelingen op de ETF-markt en ETF-strategieën. De ETF Bibliotheek staat vol artikelen over beleggen in en met ETFs.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Lee Davidson  is Head of Manager and Quantitative Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten