Neem de regie in eigen hand

Het is essentieel dat u uw kennis over personal finance verbreedt en verdiept. Zodat u een gelijkwaardige gespreksparnter wordt.

San Lie, 26 april, 2012 | 14:27
Facebook Twitter LinkedIn

Het congres Grip op je Vermogen, dat vrijdag 20 april werd gehouden in het World Forum te Den Haag, was een mooi evenement. Temeer er een aantal inhoudelijk goede workshops werd gegeven door een aantal gerenommeerde sprekers. Ook in de grote zaal werden de -ruim 2000- beleggers verwend met toonaangevende, dwarse denkers als oud-politicus Frits Bolkestein en hoogleraar Sweder van Wijnbergen. Beiden namen geen blad voor hun mond en lieten hun licht schijnen op zowel het politieke landschap als de financieel-economische actualiteit. Dat het Catshuis-beraad een dag later uit elkaar klapte, maakte hun analyse alleen maar actueler.

Daarnaast gaf dagvoorzitter Eva Jinek haarfijn aan waarom voor de titel Grip op je Vermogen was gekozen. In een wereld met steeds meer onzekerheden, is het belangrijk om als mondige burger meer grip te krijgen op je eigen toekomst, ook je financiële toekomst!
Want, laten we wel wezen. In een wereld waarin pensioenfondsen hun dekkingsgraad met de dag zien verdampen, de AOW en WAO onder druk staan en de hypotheekrente-aftrek kennelijk toch niet helemaal onbespreekbaar is, is het des te belangrijker in uw eigen financiële toekomst te voorzien. Dit geldt met name ook voor de jongere lezers onder u!

Daarbij is het essentieel dat u uw kennis op het terrein van personal finance verbreedt en verdiept. Zodat u op zijn minst een gelijkwaardige gesprekspartner wordt voor de partijen die u tegenover u treft als het gaat om uw financiële toekomst. Deze wat betreft kennis te verslaan, hoeft niet eens de ambitie te zijn. Ze op zijn minst te begrijpen is een basisvoorwaarde. Daarbovenop een aantal kritische vragen te stellen zou het uitgangspunt moeten zijn. Om daarna een weloverwogen keuze te maken aangaande uw eigen (financiële) toekomst, het doel.

Vandaar dat ik bij deze graag mijn toezegging doe op een volgend Grip op je Vermogen congres wederom te spreken. Ik reken dan uiteraard -wederom- op uw komst!

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten