ETFs met hoogste en laagste rendement

ETFs met hoogste en laagste rendement in de periode 2-6 april. Vee en nikkel voeren de lijst aan.

Lee Davidson 11 april, 2012 | 13:29
Facebook Twitter LinkedIn

Exchange-traded products (ETPs) in vee, graan en nikkel lieten vorige week de beste rendementen zien. ETPs die vee en varkens volgen noteerden een winst door een sterke seizoensgebonden vraag. Mais en sojabonen stonden in de plus nadat het er op lijkt dat Amerikaanse boeren dit jaar minder van deze gewassen aanplanten dan eerder gepland volgens het Ministerie van Landbouw. De koers van nikkel steeg door zorgen of de regering van Indonesië een verbod op de export van nikkelerts afkondigt.

Aandelenmarkten in de periferie van de eurozone zakten vorige week in elkaar nadat nieuwe cijfers de vrees in de markt bevestigden dat de eurozone op een recessie afstevent. De werkeloosheid in de eurozone steeg naar een record van 10,8 procent. De industriële productie in het eurogebied daalde, waarbij Duitsland de eerste krimp sinds maanden noteerde en de Franse productie het snelst kromp in twee jaar. Verder steeg het rendement op Spaanse staatsobligaties wat een signaal is dat er minder risicobereidheid in de eurozone.
In onderstaande tabel staan de details van de ETPs met het hoogste en laagste rendement in de periode 2 tot en met 6 april:





Bezoek ook Morningstar's ETF Center met artikelen over ontwikkelingen op de ETF-markt en ETF-strategieën. De ETF Bibliotheek staat vol artikelen over beleggen in en met ETFs.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Lee Davidson  is Head of Manager and Quantitative Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten