ETFs met hoogste en laagste rendement

ETFs met hoogste en laagste rendement in de periode 19 - 23 maart. Duitse staatsobligaties en aandelen uit opkomende markten waren de bom.

Lee Davidson 28 maart, 2012 | 12:33
Facebook Twitter LinkedIn

Fondsen in langetermijn Duitse staatsobligaties en aandelen uit opkomende markten voerden vorige week de exchange-traded-products (ETPs)  aan met de hoogste rendementen. Duitse schuld steeg nadat nieuwe gegevens van de inkoopmanagersindex (PMI) in de eurozone suggereerden dat een recessie aanstaande is. Een dalend vertrouwen van de Chinese inkoopmanagers en het ineenstorten van de Amerikaanse huizenverkoop droegen ook bij een algehele 'riskoff' stemming op de aandelenmarkten.

Vietnamese aandelen zaten vorige week in de lift nadat de centrale bank van het land zijn rente met een vol procentpunt verlaagde naar 14 procent in een poging de economische groei te steunen. Vietnam krijgt de laatste jaren kritiek van het IMF en andere organisaties dat het een inconsistente monetaire politiek voert, maar Vietnam merkte op dat deze renteverlaging was gerechtvaardigd doot een gestaag dalende inflatie en verbeterde liquiditeit in de financiële sector.

Aan volatiliteit gelinkte ETFs boekten vorige week het laagste rendement in bijna vijf jaar. Dit soort producten pieken wanneer toekomstieg volatiliteit wordt verwacht (dat wil zeggen als er angst is onder beleggers) en kunnen daarom een effectief tegenwicht bieden aan langetermijnblootstelling aan aandelen. Ondanks slechte economische cijfers vorige week zakten de koersen van deze 'angst trackers' omdat de verwachting voor volatiliteit op de aandelenmarkten afnam.
De koers van palladium, samen met die van andere edelmetalen, daalde na het aansterken van de Amerikaanse dollar en het verdwijnen van zorgen dat de palladiumproductie kleiner zou uitvallen.

In onderstaande tabel staan de detail van de ETPs met het hoogste en laagste rendement in de periode 19 tot en met 23 maart.





Bezoek ook Morningstar's ETF Center met artikelen over ontwikkelingen op de ETF-markt en ETF-strategieën. De ETF Bibliotheek staat vol artikelen over beleggen in en met ETFs.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Lee Davidson  is Head of Manager and Quantitative Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten