Fondsanalist gezocht

Om haar researchteam te versterken is Morningstar Benelux op zoek naar een fondsanalist.

Morningstar 02 februari, 2012 | 12:56
Facebook Twitter LinkedIn

Als analist bij Morningstar voer je fundamentele analyses uit en schrijf je rapporten over beleggingsfondsen in diverse vermogenscategorieën. De geschikte kandidaat vertegenwoordigt onze onderneming, verdedigt zijn/haar onafhankelijk gevormde opinie en heeft interactie met collega-analisten, beleggers en media. Uiteindelijk is ons doel om beleggers te helpen betere beslissingen te laten nemen. Voor het doen van je analyses gebruik je Morningstar data, analyseer je fondsinformatie, volg je trends in de beleggingsindustrie en interview je fondsmanagers.

Eigenschappen
- De ideale kandidaat heeft een analyserende instelling en een kritische geest, heeft oog voor detail, is creatief en nieuwsgierig. We zoeken iemand met interesse in vermogensbeheer en beleggingsresearch. Om de functie te vervullen heb je uitstekende schriftelijke en verbale communicatiecapaciteiten in zowel Nederlands als Engels. Je zult je op je gemak moeten voelen bij fondsmanagers, beleggers en zult ideeën moeten presenteren in ons (internationale) team en bij klanten.

- De kandidaat heeft bij voorkeur een academische opleiding en enige jaren relevante werkervaring. Het behaald hebben van of deelnemen aan de CFA-opleiding strekt tot aanbeveling.

Verder is de geschikte kandidaat gemotiveerd, beschikt over een can do mentaliteit en is op zelfstandige basis in staat om vanuit Amsterdam samen te werken met collega-analisten.

Wij zijn
Morningstar Benelux is een jong en dynamisch bedrijf gevestigd in een eigentijds goed bereikbaar kantoor in het Arena-gebied in Amsterdam Zuidoost. De bedrijfscultuur laat zich het beste omschrijven als open, informeel en ondernemend. Het moederbedrijf werd in 1984 opgericht in de Verenigde Staten en heeft vestigingen in 27 landen met circa 3200 werknemers. De grootste banken en verzekeraars rekenen wij tot onze klanten. De diensten die wij aan onze zakelijke klanten leveren zijn: (internet)tools, beleggingsdata, researchsystemen en adviesoplossingen. Voor de particuliere belegger hebben wij met www.morningstar.nl een goedbezochte website met veel relevante beleggingsinformatie.

Wij bieden
Morningstar heeft een internationaal team met energieke en talentvolle mensen. We zoeken een enthousiaste persoon met een doortastende persoonlijkheid die zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneert. Morningstar biedt de geschikte kandidaat naast een uitdagende functie, marktconform salaris en goede secondaire voorwaarden een dynamische werkomgeving en goede persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

Morningstar biedt alle kandidaten gelijke kansen.

Kom je ons team versterken?
Geschikte kandidaten kunnen hun CV en motivatiebrief sturen naar de heer San Lie, Hoofd Research Benelux. Vermeld daarbij je doelen, toekomstplannen en motivatie: vertel ons wie je bent en waarom jij de geschikte kandidaat bent voor deze uitdagende functie.

san.lie@morningstar.com +31 20 311 90 90

Voor meer informatie over ons bedrijf, bezoek onze website: corporate.morningstar.com

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten