ETFs met hoogste en laagste rendement

ETFs met hoogste en laagste rendement in de periode 2 - 6 januari.

Morningstar 12 januari, 2012 | 12:26
Facebook Twitter LinkedIn

Exchange-traded products (ETPs) die Aziatische aandelen en vastgoed volgen waren in de eerste handelsweek van 2012 prominent aanwezig onder de best presterende fondsen. Maleisische aandelen noteerden een scherpe winst door hoop dat Anwar Ibrahim, de voormalig premier van het land en huidig oppositieleider, zou worden vrijegesproken van de aanklacht van sodomie (homoseksualiteit). Maandag werd deze hoop gerechtvaardigd en werd de politicus vrijgesproken. De markten zagen deze vrijspraak als een verdere politieke stabilisatie in Maleisië.

Daarnaast presteerden Zuid-Koreaanse aandelen beter dan de rest. Dat kwam door gestegen optimisme bij beleggers na goede jaarcijfers voor Koreaanse technologiegiganten, waaronder Samsung en Hynix Semiconductor, nu er tekenen zijn dat het overaanbod aan random access geheugen kleiner wordt.

Zilver daalde vorige week opnieuw na een verder aantrekkende dollar en beter dan verwachte banencijfers in de Verenigde Staten. De vraag naar dollars als een veilige haven voor beleggers nam toe en stuwde de koers ten opzichte van andere belangrijke valuta. Omdat de zilverkoers noteert in dollar vervolgde het metaal zijn diepe val die het eind 2011 had ingezet. In onderstaande tabel de tien ETPs met het hoogste en laagste rendement in de periode 2-6 januari.





Bezoek ook Morningstar's ETF Center met wekelijks een overzicht van de exchange-traded products (ETPs) met het hoogste en laagste resultaat, artikelen over ETFs en hun rol in een beleggingsportefeuille en handige tools om de ETFs te selecteren op bijvoorbeeld Morningstar Rating of rendement.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten