CFO Carla Smits-Nusteling stapt op bij KPN

Smits-Nusteling kan zich niet vinden in de wijze waarop KPN wordt aangestuurd in de nieuwe zogenoemde topstructuur.

AFN / Redactie, 03 januari, 2012 | 16:06
Facebook Twitter LinkedIn

Dat maakt de telecomonderneming dinsdagochtend bekend.

De topstructuur is per 1 januari operationeel. KPN wil met de verandering naar eigen zeggen de verschillende bedrijfsonderdelen "directer en efficiënter aansturen''.

De functie van Smits-Nusteling wordt waargenomen door Eric Hageman, de huidige topman van KPN België en door Steven van Schilfgaarde, die op dit moment nog aan het hoofd staat van Corporate Market (voorheen Getronics). Beiden worden opgenomen in de raad van bestuur. De onderneming wil dat de raad van commissarissen zo snel mogelijk een permanente opvolger aanwijst.

Vertrekvergoeding
Op eigen verzoek ontvangt Smits-Nusteling geen vertrekvergoeding, meldt KPN. Ook zal zij over 2012 geen variabele beloning krijgen, hoewel haar contract tot 1 april doorloopt. Smits-Nusteling werkte ruim twee jaar als CFO van KPN. Zij werd in september 2009 aangesteld. Daarvoor werkte zij al negen jaar in verschillende functies bij de onderneming.

Met het vertrek van de financiële topvrouw vindt er binnen een jaar opnieuw een belangrijke wissel plaats binnen de leiding van het bedrijf. In april 2011 nam topman Ad Scheepbouwer na tien jaar afscheid. Hij werd opgevolgd door Eelco Blok, die afgelopen najaar een nieuwe strategie met de nieuwe topstructuur voor KPN ontvouwde.

Beleggers reageerden negatief op het vertrek van Smits-Nusteling. De koers van het aandeel KPN stond dinsdagochtend rond half tien op een verlies van 3,32 procent en was daarmee één van de weiger dalers in de AEX.

Morningstar is niet weg van de positie van KPN op de telecommarkt. In Nederland, waar KPN de dominante telecomaanbieder is, is de concurrentie van kabelmaatschappijen sterk. Die zijn erg succesvol in het wegkapen van klanten voor een vaste telefoonlijn en breedbandinternet. In andere landen is KPN veel kleiner en Morningstar denkt niet dat het daar schaalgrootte heeft om op lange termijn rendement te genereren dat hoger is dan de kosten van kapitaal. De telecomondernemingen France Telecom, Vivendi en NTT DoCoMo staan op Morningstar's lijst van Aanbevolen Aandelen.

Lees ook de analyse van KPN en zijn aandeel in het aandelenrapport.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten