Wereldwijd beleggen in aandelen

Morningstar.nl focust deze week op wereldwijd aandelenbeleggen. Kijk elke dag op deze pagina voor de laatste visies afkomstig uit de hele wereld.

Morningstar 06 december, 2011 | 16:21
Facebook Twitter LinkedIn

Dat Nederlandse beleggers liefst dicht bij huis  in aandelen handelen bleek onlangs -weer eens- uit onderzoek van broker Alex. Negen op de tien transacties van klanten van Alex is in Nederlandse aandelen.

In zijn workshop Wereldwijd beleggen in aandelen met Morningstar ging Morningstar-redacteur Maarten van der Pas op de Dag van de Belegger in op dit fenomeen home bias. Hij hield zijn publiek voor, dat het voor de hand kan liggen om aandelen Unilever of KPN te kopen, maar met Procter & Gamble en France Telecom zijn er aantrekkelijker alternatieven. Was handelen in buitenlandse aandelen vroeger omslachtig en duur, tegenwoordig met online handelsplatformen is het gemakkelijker en goedkoper geworden.

Morningstar volgt wereldwijd zo'n 2.000 aandelen en op morningstar.nl worden Nederlandse ondernemingen vaak afgezet tegen buitenlandse concurrenten. De week van 5-9 december staat op deze site zelfs in het teken van wereldwijd beleggen in aandelen.Redacteuren van Morningstar-websites van over de hele wereld leveren een bijdrage.

We trappen af met een top 10 van de beste fondsen die beleggen in wereldwijde, Europese en Amerikaanse large-cap aandelen (fondsen met een Morningstar Analyst Rating). Later deze week kijken we onder meer naar of Amerikaanse aandelen over- onder- of redelijk gewaardeerd zijn, geven fondsmanagers hun aandelentips, hoe via Australische mijnbouwondernemingen in grondstoffen én China te beleggen, gaan we de hele wereld over op zoek naar aantrekkelijke dividendaandelen en zien we waarom Canadese banken de druk wereldwijde druk van de financiële markten kunnen weerstaan.


Maandag
De beste wereldwijde aandelenfondsen

Dinsdag
De Amerikaanse markt: onder-, over- of redelijk gewaardeerd?

Woensdag
De wereld op zoek naar rendement

Donderdag
Canadese markten: een modelsector?

Top-tips van fondsbeheerders voor 2012

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten