ETF Nieuws

Nieuwe ETF-noteringen van SPDR, db x-trackers en iShares. Lyxor publiceerde een ETF-kwaliteitshandvest.

Lee Davidson 27 oktober, 2011 | 12:57
Facebook Twitter LinkedIn

Lyxor zet zich in voor transparantie
Lyxor publiceerde deze week een ETF Quality Charter (ETF-Kwaliteitshandvest) dat beschrijft op welke manier de fondsmaatschappij transparantie, efficiëntie en liquiditeit voor beleggers wil bevorderen. Het handvest bestaat uit gedetailleerde aanbevelingen betreffende de kwaliteit van het vermogensbeheer, indextracking, tegenpartijrisico’s en de handel op de primaire en secundaire markten.

De publicatie van het handvest valt samen met de toenemende internationale kritische blikken op het universum van exchange-traded funds, vooral synthetische ETFs. Als aanbieder van synthetische ETFs kan Lyxor's handvest worden beschouwd als een poging van fondsmaatschappijen om harde kritiek van overheidswege voor te zijn, over de complexiteit en de risicoaspecten van synthetische producten. Als onderdeel van een bredere tendens in de sector komt deze stap nadat Credit Suisse en BetaShares een aantal van hun synthetische ETPs hebben omgezet in fysieke en oproepen van Blackrock voor meer regulering en betere informatie over synthetische producten.

SPDR introduceert twee ETFs met hoog dividendrendement op de Deutsche Börse
SPDR introduceerde onlangs twee nieuwe exchange-traded funds (ETFs) op de Deutsche Börse, die beiden indices volgen waarvan de componenten worden geselecteerd op basis van dividendrendement. Het SPDR S&P US Dividend Aristocrats-ETF volgt de prestaties van 60 bedrijven in de S&P 1500 die het hoogste dividendrendement tonen en die hun dividend de afgelopen 25 jaar onophoudelijk hebben verhoogd. Het SPDR S&P Emerging Markets Dividend-ETF volgt de performance van 20 bedrijven in opkomende markten met het hoogste dividendrendement. Hieronder vindt u de details over deze twee nieuwe ETFs van SPDR:





db x-trackers voegt 5 fondsen toe aan de Borsa Italiana
Vanaf deze week zijn 5 van de ETFs van db x-trackers genoteerd aan de Borsa Italiana. Het gaat hierbij vooral om ETFs die regionale benchmarks van opkomende markten volgen, die de BRIC-landen, Afrika en Oost-Europa omvatten. Daarnaast zijn er ETFs die blootstelling aan Chili en aan Amerikaanse mid-caps bieden. Veel van deze fondsen werden eerder dit jaar op de Londense beurs geïntroduceerd. Zij maken allemaal gebruik van synthetische replicatie om hun benchmark te volgen en zijn gevestigd in Luxemburg. Dit zijn de nieuwe noteringen aan de Borsa Italiana van db x-trackers:



 

iShares laat ETF voor overheidsobligaties uit opkomende landen in lokale valuta noteren aan Borsa Italiana
Vanaf deze week is een van de ETFs van iShares nieuw genoteerd aan de Borsa Italiana. Dit ETF werd eerder dit jaar in Londen geïntroduceerd en biedt blootstelling aan de staatsobligatiemarkten in lokale valuta van een aantal geselecteerde opkomende markten. Hier zijn nadere gegevens over de nieuwe notering aan de Borsa Italiana:


Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Lee Davidson  is Head of Manager and Quantitative Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten