ETFs met hoogste en laagste rendement

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 21 - 25 februari.

Morningstar ETF Analysts 03 maart, 2011 | 8:14
Facebook Twitter LinkedIn

ETPs (exchange traded products) die zijn verbonden met olie of volatiliteit domineerden vorige de week de lijst met hoogste rendementen. De prijs van olie en aan olie gerelateerde producten steeg, omdat beleggers vrezen voor een verstoring in de aanvoer vanwege de onrust in Libië. Waar de totale aandelenmarkten daalden, deden aan volatiliteit gekoppelde ETFs het juist goed omdat zij gewoonlijk een negatieve correlatie met aandelen hebben.

ETFs die de prestaties van Turkse aandelen volgen behoorden boekten de laagste rendementen. De Turkse aandelenmarkt ging naar het diepste punt in meer dan vijf maanden, gedeeltelijk omdat beleggers bang zijn dat hogere olieprijzen tot inflatie en uiteindelijk tot hogere rentes leiden in het land. De prijs van palladium ging ook flink onderuit door de hogere olieprijzen omdat dit metaal voornamelijk in motoren voor auto's wordt gebruikt.


TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten