ETFs met hoogste en laagste rendement

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 31 januari - 4 februari.

Morningstar ETF Analysts 11 februari, 2011 | 10:06
Facebook Twitter LinkedIn

Een aantal exchange-traded commodities (ETCs) behoorden vorige week tot de exchange-traded products (ETPs) met het hoogste rendement. Op zilver gebaseerde ETCs hadden de grootste winst van iedereen wat gedeeltelijk het resultaat was van Fed-voorzitter Ben Bernanke's commentaar, dat de Amerikaanse economie niet volledig zal herstellen met het creëeren van meer banen. Handelaren zagen in deze uitspraak meer munitie voor het obligatie-opkoopprogramma van de Fed en dus ook als een steunende factor voor dollar-genoteerde activa.
Griekenland had opnieuw de best presterende aandelenmarkt waarbij de bankensector van het land aan de leiding ging nadat de spreads voor Griekse obligaties kleiner werden.

Met een stijgende S&P 500 nam de volatiliteit van de index af en dat drukte op Source's S&P 500 VIX Futures ETF. Dezelfde fundamentals tasten het rendement van de iPath VSTOXX Short-term Futures ETN aan. Opkomende markten hadden we ook last van waar beleggers steeds ongeruster werden door de toenemende onrust in Egypte. Ze zochten de zekerheid van ontwikkelde economieën. Deze groeien opnieuw gestaag verder.




Lees ook
ETFs met hoogste en laagste rendement (24-28 januari)

ETFs met hoogste en laagste rendement (17-21 januari)

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten