ETFs met hoogste en laagste rendement

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 24 – 28 januari.

Morningstar ETF Analysts 03 februari, 2011 | 8:59
Facebook Twitter LinkedIn

De bestpresterende ETPs (exchange traded products zoals ETFs en ETCs) waren afgelopen week een aantal verschillende exchange traded commodities (ETCs). Met tin als absolute topper onder de grondstoffen. De prijzen van dit metaal bereikten recordhoogten nadat er zorgen waren ontstaan over de aanvoer door de belangrijkste tinexporteur Indonesië. Het land is getroffen door extreme regenval en overstromingen dreigen de mijnbouw te verstoren.
Griekenland had de aandelenmarkt met de beste rendementen. Een belastingverlaging voor ondernemingen en een mogelijke oplossing voor de schuldencrisis van het land in de vorm van een obligatieterugkoop die door de EU wordt gefinancierd overtuigden beleggers.

Na een kortstondige rally hervatten de prijzen voor aardgas hun neerwaartse gang na de laatste Amerikaanse, overvloedige voorraadcijfers. Met een stijgende S&P 500 nam de volatiliteit v an de index af en dat drukte op Source's S&P 500 VIX Futures ETF. Fondsen die Turkse aandelen volgen waren voor de tweede week op rij ETP's met de slechtste resultaten. Oorzaak zijn zorgen dat de Turkse export negatief wordt beïnvloed door de politieke onrust in de regio.
  




Lees ook
ETFs met hoogste en laagste rendement (17-21 januari)

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten