ETFs met hoogste en laagste rendementen

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 10 – 14 januari.

Morningstar ETF Analysts 20 januari, 2011 | 22:55
Facebook Twitter LinkedIn

De bestpresterende exchange-traded products (ETP) afgelopen week waren de fondsen die de preastaties van Spaanse aandelen en de Europese bankensector volgen. In beide gevallen was de onderliggende reden de succesvolle plaatsing van een vijfjaars obligatielening door de Spaanse overheid tegen een lagere rente dan verwacht. En ook de aankondiging van bondskanselier Merkel dat ze zal doen "wat ook nodig is om de euro te helpen" heeft geholpen 

ETPs die Indiase aandelen volgen hebben een slechte week achter de rug, omdat de inflatie in het land hoog blijft ondanks pogingen van de centrale bank die in te dammen met een renteverhoging van 200 basispunten. De renteverhoging roept de vrees op dat de Indiase economie in een fase van "hoge inflatie, langzame groei" komt. Enkele ETFs op een mandje met goudmijnbouwers boekten afgelopen week ook slechte rendementen. Er was slapte in de goudprijs door indicaties dat veel centrale banken het risico van inflatie serieuzer beginnen te nemen wat tot een daling van koersen van mijnbouwbedrijven leidde.







Lees ook
ETFs met hoogste en laagste rendementen (3-7 januari)

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten