Morningstar Benelux

Morningstar is een toonaangevende leverancier van onafhankelijk beleggingsonderzoek.

Pieter Bailleul 06 mei, 2009 | 7:51
Onze missie bestaat erin goede producten te creëren die beleggers helpen hun financiële doelstellingen te verwezenlijken. Wij bieden een uitgebreide waaier van internetproducten, software en producten in drukvorm voor particuliere beleggers, financieel adviseurs en institutionele cliënten over de hele wereld. Morningstar is een vertrouwde bron voor inzichtelijke informatie in een waaier van beleggingsdisciplines. Met activiteiten in meer dan 20 landen bieden wij momenteel gegevens over meer dan 280.000 aangeboden beleggingen.

Morningstar Benelux werd in 2000 geopend in Amsterdam. Een jaar later werd de beleggingswebsite Morningstar.be gelanceerd. Via deze website krijgt de Belgische particuliere belegger toegang tot objectieve informatie over beleggingsfondsen die te koop zijn in België. Verder biedt de website onafhankelijke artikelen uit de pen van de analisten van Morningstar.

Morningstar Benelux biedt ook adviseurs en institutionele beleggers een assortiment van innovatieve producten en diensten. Morningstar® Direct biedt toegang tot de verschillende databases en research van Morningstar wereldwijd. Morningstar® Adviser Workstation™ werd ontwikkeld voor adviseurs en helpt hen bij beleggingsplanning. Met behulp van de Morningstar® Licenced Data kunnen institutionele beleggingsinstellingen de gegevens uit de Morningstar database in hun eigen producten gebruiken, met de Morningstar® Licenced Tools and Content, beschikken ze over de innovatieve oplossingen ontwikkeld door Morningstar voor het opvolgen en analyseren van hun beleggingsportefeuille.

Particulieren gebruiken Morningstar om geïnformeerde beleggingsbeslissingen te nemen. Deze beleggers willen alle relevante feiten kennen, en willen de zekerheid dat hun informatiebron volledig onafhankelijk is. Met Morningstar krijgen ze beide. Onze beleggingswebsites zijn onze belangrijkste tools voor beleggingen, en bereiken meer dan 5,7 miljoen gebruikers.

Financieel adviseurs en andere beleggingsdeskundigen doen een beroep op Morningstar voor tools die hen helpen hun beleggingsideeën te onderzoeken, analyseren, presenteren en ondersteunen. Onze belangrijkste tool voor adviseurs is Morningstar® Adviser Workstation™, een uitgebreid websysteem voor beleggingsplanning.

Instellingen, zoals beleggingsmaatschappijen, mediabedrijven, banken, verzekeringsondernemingen, makelaarskantoren en andere waarderen onze onafhankelijkheid, onze uitgebreide informatie en onze op maat gemaakte diensten. Onze belangrijkste institutionele producten zijn Morningstar® Licenced Data, een volledige en solide reeks beleggingsgegevens beschikbaar via elektronische feed, en Morningstar Direct,™ een reeks webtools voor onderzoek die geavanceerde prestaties koppelt aan analyse op basis van participaties met toegang tot de eigen statistieken van Morningstar.

We bieden eveneens beleggingsadviesdiensten, die putten uit onze wijdverbreide kennis van de sector om instellingen te helpen beleggingsproducten te creëren en te onderhouden.
Over de auteur Pieter Bailleul

Pieter Bailleul  is Marketing Manager for Morningstar Benelux