SNEL VAN START

Klik hier voor een snel overzicht van wat u allemaal kan met deze website!

Pieter Bailleul 14 februari, 2009 | 14:00
Facebook Twitter LinkedIn
Welkom op de website van Morningstar! Hieronder krijgt u een overzicht van de mogelijkheden op Morningstar.be.

Wilt u meer weten over Morningstar, klik dan hier.
Morningstar is volledig gratis, lees hier waarom.


Mogelijkheden op Morningstar.be
Lidmaatschap Registreer nu! Nog geen lid? Als lid krijgt u toegang tot de verschillende tools en ontvangt u onze nieuwsbrief, volledig gratis!
Uw Portefeuille Beheer uw portefeuille Of u één fonds heeft of tien, de Portefeuille Manager helpt u het overzicht te bewaren.
Email Gratis nieuwsbrief & PortefeuilleAlerts Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Pas uw e-mailadres en voorkeuren aan.
Uw Profiel Update uw profiel Pas uw gegevens aan zodat wij er zeker van zijn dat u steeds de juiste informatie ontvangt.
Fonds Quickrank Snel fondsen zoeken De Morningstar database bevat duizenden fondsen, deze tool maakt zoeken gemakkelijk.
Fonds Vergelijking Fondsen met elkaar vergelijken Vergelijk tot vijf fondsen met elkaar en zie in één oogopslag welke de beste is, handig.
Woordenlijst Hulp nodig met een beleggingsterm? De belangrijkste beleggingstermen uitgelegd in klare en begrijpbare taal.
Helpsectie Vragen over Morningstar? Onze sectie Vaak Gestelde Vragen (FAQ) biedt antwoorden op heel wat vragen.
Uw feedback Wij waarderen uw mening! Hebt u vragen, aan- of opmerkingen, laat het ons weten! Ons support team staat voor u klaar.



Op Morningstar.be vindt u snel objectieve en onafhankelijke informatie over de duizenden beleggingsfondsen die op de Belgische markt verkrijgbaar zijn. De website heeft heel wat handige tools die u kunnen helpen bij het opbouwen van uw beleggingsportefeuille. Daarnaast bevat de website een hoop artikelen en informatie die u op weg helpen om uw portefeuille nog beter te stroomlijnen.

Gratis? Waar zijn de addertjes?
Er zijn er geen! Morningstar verdient (op reclame-inkomsten na) niets aan haar websites. Het is een service naar u, de particuliere belegger. Sinds de oprichting van Morningstar in 1984 is één van onze motto’s “Investors first!” (beleggers eerst!). Wij zijn er namelijk van overtuigd dat wat goed is voor de eindbelegger, op de lange termijn goed is voor de hele industrie! Het businessmodel van Morningstar focust op de verkoop van beleggingsdata en beleggingssoftware aan adviseurs en institutionele klanten zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders. Voor meer informatie, klik hier.

Morningstar, Inc.
Morningstar, Inc. is een toonaangevende leverancier van onafhankelijk beleggingsonderzoek. Onze missie bestaat erin goede producten te creëren die beleggers helpen hun financiële doelstellingen te verwezenlijken. Al meer dan 20 jaar ontwikkelen wij vernieuwende tools die beleggers helpen met het opvolgen, analyseren en aanpassen van hun portefeuilles.

In het begin van de jaren tachtig noteerde de beleggingssector een spectaculaire groei. De meeste particuliere beleggers, voor wie beleggingsfondsen bestemd waren, beschikten niet over de hulpmiddelen om die fondsen te analyseren, op te volgen en zo oordeelkundige beslissingen te nemen. Morningstar wil producten bieden die de beleggingservaring verbeteren voor iedereen die beroep doet op haar diensten: particuliere beleggers, financiële adviseurs en institutionele klanten. Bij Morningstar ligt de focus op de belegger en is voorstander van betere praktijken op het gebied van informatieverstrekking. Wat goed is voor de belegger, is uiteindelijk goed voor de hele beleggingsindustrie.

De stichter van Morningstar, Joe Mansueto, was van mening dat fundamentele informatie voor iedereen beschikbaar moest zijn. In 1984 richtte hij Morningstar op om particuliere beleggers toegang te bieden tot de broodnodige hulpmiddelen zoals analyses en commentaren van beleggingsfondsen. Sindsdien groeide de onderneming uit tot marktleider in de Verenigde Staten en wist het over de hele wereld een prominente plaats in te nemen. In 2000 opende Morningstar Benelux de deuren in Amsterdam en werden de beleggingswebsites Morningstar.nl en Morningstar.be gelanceerd. De gratis websites bieden toegang tot fondsen die beschikbaar zijn voor de verkoop aan particuliere beleggers. Daarnaast biedt de site onafhankelijke redactionele informatie van het Morningstar Onderzoeksteam dat in de Benelux vijf en wereldwijd bijna 100 fondsanalisten telt. Voor meer informatie, klik hier.
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Pieter Bailleul

Pieter Bailleul  is Marketing Manager for Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten