Maakt waardebeleggen een comeback?

Maakt waardebeleggen een comeback? Deze beleggingsstijl legt het al een hele tijd af tegen de groei-stijl. De economische omstandigheden zijn nu gunstiger voor de groei-stijl, maar op de lange termijn is waarde zeker niet te negeren.

Ben Johnson 24 mei, 2019 | 9:18
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Het zit waarde-beleggers niet mee. Al langere tijd heeft de groei-stijl de overhand met duidelijke hogere rendementen dan de waarde-stijl. Toch verdient waarde-beleggen aandacht. Morningstar's Ben Johnson, director of global ETF research, spreekt in de wandelgangen van de Morningstar Investment Conference in Chicago met Holly Framsted, hoofd factor ETF's bij BlackRock iShares, over de toekomst van de waarde-stijl.

De groei-stijl profiteert nu van het economisch klimaat van langdurig aanhoudende groei dat momentum bevoordeelt, ook al is die groei aan het vertragen, aldus Framsted. Groeivertraging drijft beleggers in de richting van kwaliteitsbedrijven en lage volatiliteit en dat zijn doorgaans aandelen die zeker niet de goedkoopste zijn.

Volgens haar is de waarde-stijl meer gebaat bij de periode van opbouw na een dip in de economie. In zo'n fase kunnen laag gewaardeerde bedrijven met sterke fundamentals een inhaalslag maken: ze kunnen dan hun leverage optimaal benutten.

Bekijk de video met de visie van BlackRock's Holly Framsted op waarde-beleggen.

 

Lees meer:

Is een inverse rentecurve echt altijd voorbode voor een recessie?

- Lessen uit de financiële crisis

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ben Johnson  Ben Johnson is Morningstar’s Director of European ETF Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten