Nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben afgelopen week weer een reeks beleggingsfondsen voorzien van een gewijzigde Morningstar Analyst Rating. Lees alle wijzigingen van de afgelopen week in dit overzicht.

Robert van den Oever 13 november, 2018 | 10:24

Downgrade

Parvest Equity USA Mid Cap - van Bronze naar Neutral

Hoofdbeheerder Thyra Zerhusen van Parvest Equity USA Mid Cap en het team hebben de neiging om te beleggen in steeds dezelfde groep namen en ze laten weinig bewijs zien dat ze in staat zijn om nieuwe, interessante beleggingskansen te ontdekken om de ontwikkelingen van beleggingsindustrie en de markt bij te benen. Bovendien hebben ze niet zelden vastgehouden aan namen die nadelig uitpakten voor het fonds, hetgeen aangeeft dat ze moeite hebben om te bepalen wanneer ze hun verlies moeten nemen.

Die kwesties, in combinatie met de hoge lopende kosten, hebben het vertrouwen van Morningstar-fondsanalist Fatima Khizou dat het fonds zich kan onderscheiden, danig aangetast. Daarom verlaagt Khizou de Morningstar Analyst Rating op dit fonds van Bronze naar Neutral.

 

Herbeoordeeld na Under Review

Janus Henderson Horizon Pan European Equity - Neutral

Tim Stevenson, de beheerder met een lange staat van dienst bij het Janus Henderson Horizon Pan European Equity fonds, zal begin 2019 met pensioen gaan. Daarna zal het fonds onder leiding staan van James Ross, die nog geen eerdere ervaring als hoofd-portefeuillebeheerder heeft en nog beperkte ervaring heeft in Europese aandelen. Daarom heeft Morningstar-fondsanalist Peter Brunt er weinig vertrouwen in dat dit fonds zich kan onderscheiden op de lange termijn. De analist geeft dit fonds dan ook een Morningstar Analyst Rating van Neutral.

 

Under Review gezet

SLI Global Absolute Return Strategies - Under Review

Het Standard Life Investments Global Absolute Return Strategies Fund is Under Review gezet nadat fondshuis Aberdeen Standard Investments begin november bekendmaakte dat Aymeric Forest het nieuwe wereldwijde hoofd van multi-asset wordt, als opvolger van Guy Stern die met pensioen gaat. Forest komt van Schroders waar hij tot september 2018 hoofd multi-asset global income was. Hij zal in februari 2019 bij Standard Life in dienst komen.

Het fondshuis stelt dat er geen wijzigingen zullen komen in de verantwoordelijkheden en beleggingsproces. Forest zal nauw samenwerken met Stern tot aan diens pensionering, met Brian Fleming en met het bestaande team bij het overdragen van Sterns verantwoordelijkheden.

 

Lees meer: 

Fondsen met een ratingwijziging in de periode 22 t/m 28 oktober 2018

Zo werken de ratings van Morningstar

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux