De juiste aanpak van beleggen in opkomende markten

Beleggen in opkomende markten kent risico's, en die zijn momenteel actueler dan ooit: politieke crises, handelsoorlogen, en milieukwesties leiden tot een heroverweging van de rol van opkomende markten in beleggingsportefeuilles. Maar laat u niet ontmoedigen door slecht nieuws, want er zijn ook interessante kansen, legt Morningstar's Dan Kemp uit.

Robert van den Oever 29 augustus, 2018 | 9:16
Facebook Twitter LinkedIn

De risico's van beleggen in opkomende markten staan weer vol in de schijnwerpers met al het nieuws over politieke crises, handelsoorlogen en milieurampen. Daardoor heroverwgen grote, professionele en toonaangevende beleggers hun posities in opkomende markten.

Maar al dat negatieve nieuws overschaduwt de kansen die er ook zijn in opkomende markten. Het moddergooien door landen naar elkaar tijdens een handelsoorlog neemt het zicht weg op de bedrijven van goede kwaliteit die aantrekkelijk gewaardeerd zijn en een interessant rendement bieden, stelt Dan Kemp, chief investment officer van Morningstar Investment Management.

Daarom is het te midden van alle turbulentie noodzaak voor beleggers om op een gedisciplineerde manier naar beleggingen te blijven kijken. Det is belangrijk om een diepgaande, fundamentele bottom-up aanpak te volgen in plaats van een top-down benadering die veel minder nauwkeurig is.

Bekijk deze video waarin Dan Kemp uitlegt hoe de belegger op een gedisciplineerde manier beleggingen in opkomende markten kan analyseren, zonder zich al te veel te laten afleiden door het nieuws:

 

Lees meer van Dan Kemp:

- Dit zijn drie ondergewaardeerde beleggingsideeën

Aandelenmarkten doorgelicht op 5 fundamentele maatstaven

Is de bubbel op de aandelenmarkten gebarsten?

Waardebeleggen is een kwestie van geduld

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten