President Trump: wat moet de belegger doen?

De beurzen reageren wereldwijd negatief op de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. Hij heeft Hillary Clinton verslagen en is op weg om de 45e president van de Verenigde Staten te worden. Nerveuze markten maken het lastig voor beleggers: wat nu toe doen?

Robert van den Oever 09 november, 2016 | 13:11
Facebook Twitter LinkedIn

De Amerikaanse kiezers hebben duidelijk gemaakt dat zij Donald Trump in het Witte Huis willen zien als de volgende Amerikaanse president. De beurzen reageerden aanvankelijk zeer negatief op het nieuws van Trumps overwinning. In Azië, waar de beurzen open waren terwijl in de Verenigde Staten de stemuitslagen binnenstroomden, kleurden de markten behoorlijk rood.

Beleggers moeten in dergelijke nerveuze marktsituaties vooral rustig blijven, zegt Dan Kemp, chief investment officer van Morningstar Investment Management. In zijn reactie op de verkiezingsuitslag drukt Kemp beleggers op het hart om vooral niet in de 'klassieke fout' te vervallen door op negatief sentiment te verkopen. Beter is het volgens Kemp om te kijken waar in negatieve markten zich aantrekkelijke, op waardering gebaseerde instapmogelijkheden aandienen.

Bekijk deze video met het volledige interview van Morningstar-editor Emma Wall met Dan Kemp waarin hij zijn visie geeft op het beleggingsklimaat na de verkiezing van Donald Trump tot president:  

 

 

 

Emma Wall vroeg behalve Dan Kemp ook enkele andere beleggingsexperts om een reactie op de impact van Donald Trump als volgende president van de Verenigde Staten:

- President Trump: wat betekent dat voor de beleggingsmarkt? Experts aan het woord

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten